در دومین کارگروه طرح احیا در استان بوشهر مطرح شد؛

جرجانی: مشوق‌های جدید برای احیای معادن کوچک و متوسط استان بوشهر

دومین نشست کارگروه طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک و متوسط استان بوشهر با حضور مدیران اجرایی، کارشناسان معدنی، و مسئولان استانی برگزار شد. در این جلسه، وضعیت معادن استان، چالش‌های زیرساختی، و راهکارهای پیشنهادی برای افزایش بهره‌وری و تداوم فعالیت معادن بررسی شد.

شناسه خبر: ۳۴۸۰
جرجانی: مشوق‌های جدید برای احیای معادن کوچک و متوسط استان بوشهر
به گزارش جهش اقتصاد،

به گزارش روابط عمومی ایمپاسکو، عباس جرجانی، مدیر اجرایی طرح احیا در این نشست، ضمن تشریح آخرین وضعیت معادن استان، به ارائه پیشنهاداتی در زمینه مشوق‌ها برای فعال‌سازی معادن و تداوم فعالیت‌های معدنی پرداخت.

جرجانی در این باره توضیح داد: پیشنهادات متعددی در خصوص ارائه مشوق‌ها و بسته‌های حمایتی مطرح شد که می‌تواند نقش موثری در احیای معادن غیرفعال و افزایش بهره‌وری ایفا کند که این پیشنهادات برای بررسی و تصویب به ستاد وزارتخانه ارسال خواهد شد.

وی با تاکید بر ضرورت نظام‌مند کردن برداشت‌های موقت از معادن عنوان کرد: در موضوع برداشت‌های موقت از محدوده‌های معدنی، به‌ویژه در پروژه‌های عمرانی که یکی از مباحث اصلی جلسه بود تاکید بر این است که این برداشت‌ها با تدوین نظام‌نامه‌ای مشخص، مدیریت شود تا هم به پروژه‌های عمرانی کمک کند و هم از ظرفیت‌های معدنی به‌صورت بهینه استفاده شود.

مدیر اجرایی طرح احیای معادن با اشاره به چالش‌های زیرساختی و مدیریتی در استان نیز تصریح کرد: مشکلات زیرساختی مانند تأمین انرژی، حمل‌ونقل، و موانع اجرایی از سوی دستگاه‌های حاکمیتی استان ایجاد می‌شود، موانع اصلی احیای معادن هستند که این موارد قرار است در سطح ملی با همکاری دفتر طرح‌ احیا در تهران پیگیری شود.

وی درباره هدف‌گذاری احیای معادن کوچک و متوسط بوشهر در سال جاری تاکید کرد: در این جلسه، برنامه‌ها و هدف‌گذاری‌های سال جاری برای احیای معادن کوچک و متوسط تشریح شد و مدیرکل صمت استان بوشهر با تاکید بر اهمیت افزایش سرعت پیشرفت این طرح‌ها، پیشنهاداتی برای بهبود عملکرد ارائه داد.

نیازمند تعامل سازنده با بخش خصوصی و دستگاه‌های اجرایی هستیم

مهدی صفوی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر نیز درباره نشست کارگروه طرح احیا در این استان تاکید کرد: برای احیای معادن همانطور که در جلسه و از سوی مدیر اجرایی طرح احیا نیز مطرح شد، ما نیازمند تعامل سازنده با بخش خصوصی و دستگاه‌های اجرایی هستیم تا بتوانیم از تمام ظرفیت‌های موجود برای احیای معادن بهره ببریم.

صفوی تصریح کرد: در این جلسه، ضمن تأکید بر اهمیت احیای معادن غیرفعال، تصمیمات قابل‌توجهی اتخاذ شد که مقرر است با پیگیری‌های مستمر در سطح ملی از سوی مدیران و همکاران وزارتخانه عملیاتی شود.

وی افزود: از چالش‌های مطرح شده در این جلسه می‌توان به تأمین انرژی، مشکلات مالی، نوسازی و بازسازی تجهیزات، و همچنین معارضین محلی اشاره کرد که در مسیر اکتشاف و بهره‌برداری از معادن وجود دارد.

مدیرکل صمت استان بوشهر تاکید کرد: رفع همه این چالش‌ها نیازمند اصلاح قوانین و مقررات موجود و تدوین سیاست‌های جدید است.

وی ادامه داد: همچنین، برنامه‌ریزی شده است که جلسات به صورت مستمر برگزار شود تا روند اجرایی مصوبات و بازخورد اقدامات مورد بررسی قرار گیرد.

صفوی عنوان کرد: پیش‌بینی می‌شود با رفع موانع و اجرای تصمیمات این جلسه، تعدادی از معادن غیرفعال تا پایان سال به چرخه تولید بازگردند.

وی همچنین خاطرنشان کرد:‌این اقدامات می‌تواند گام بزرگی در جهت توسعه معادن کوچک و متوسط و ایجاد رونق اقتصادی در مناطق معدنی کشور باشد.

 

ارسال دیدگاه