رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم کشاورزی گفت : صدور مجوزهای بیرویه واردات تهدیدی برای تولید کنندگان داخلی است .
مسعود گیل آبادی رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم کشاورزی امروز در نشست خبری به مجوزهای بی رویه واردات اشاره کرد و اظهار داشت : مجوزهای بیرویه واردات ، صادر میشود که تهدیدی برای تولید کنندگان داخلی است و تهدید ورود سموم پر خطر به کشور را بیشتر کرده است این در حالی است که از سالها پیش سیاست وزارت جهاد کشاورزی برای کاهش سموم پرخطر بود. وی افزود : از اسفند ۱۴۰۱ ا آخر ۱۴۰۲ از وارد کنندگان مواد اولیه ما به التفاوت ارزی میگیرند این در حالی است که طبق قانون مواد اولیهای که با ارز ترجیحی وارد میشود نباید مابه التفاوت ارزی گرفته شود. به گفته فعال کشاورزی ثبت سفارشها تا ۷ ماه طول میکشد.گیلآبادی گفت: تغییر مرتب نرخ ارز هم مشکلاتی را برای تولید کنندگان داخلی ایجاد کرده است که مجبورند مواد اولیه خود را وارد کنند.
صدور مجوز نباید به راحتی انجام شود
این مسئول صنفی در ادامه به رویه صدور مجوز اشاره و تصریح کرد: صدور مجوز نباید به راحتی انجام شود. شرکت درخواستکننده باید برای راهاندازی خط تولید باید آزمایشگاه و انبار داشته باشد، مسئول فنی آموزش دیده باشد .رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم و آفتکشها درباره برنامه این انجمن ، گفت: تولیدکنندگان این صنف به این سمت رفتهاند که سموم پرخطر و با دوره کارنس بالا حذف و محصولات کم خطر تولید شود. در کنار تولید داخل برای تکمیل سبد، واردکنندگان میتوانند آفتکشهای کم خطری که امکان تولید در داخل ندارند، وارد کنند.
عدم توجه به تامین کودهای آلی
محمدی، رئیس انجمن فرآوردههای آلی زیستی نیز در ادامه این نشست خبری با اشاره به اهمیت تأمین کودهای ازوته و آلی بیولوژیکی در کشاورزی، گفت: کودهای آلی یکی از ارکان اصلی تغذیه و عامل حاصلخیزی در کشاورزی هستند. با توجه به نیاز کشور، موسسه آب و خاک باید سالانه یک میلیون تن کود آلی مصرف کند، اما متأسفانه به این موضوع توجه لازم نشده است.
به گزارش جهش اقتصاد ، یازدهمین نمایشگاه نهادهای کشاورزی از تاریخ 13 تا 16 بهمن ماه 1403 در محل نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار می شود . این نمایشگاه پذیرای 180 شرکت فعال در بخش نهادهها و شرکتهای دانشبنیان خواهد بود. خواسته انجمن تولیدکنندگان سموم و کود از مسئولین خواستند تا از این رویداد بازدید کنند تا ضمن آشنایی با مشکلات و چالشهای موجود در صنعت کشاورزی، از واردات بیرویه کودها جلوگیری شود.