طرح تشویقی ساتبا برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در صنعت

معاون سرمایه‌گذاری سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر با اشاره به اهمیت زیرساخت تولید، به‌ویژه انرژی برق، گفت: از سال‌های گذشته، همکاری‌های مشترکی بین ساتبا و سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی شکل گرفته و مصوبات و طرح‌های تشویقی ویژه‌ای برای تسهیل دسترسی صنایع به انرژی پایدار تدوین شده است.

شناسه خبر: ۷۲۳۳
طرح تشویقی ساتبا برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در صنعت
به گزارش جهش اقتصاد،

جعفر محمدنژاد سیگارودی، معاون سرمایه‌گذاری سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا)، در اولین گردهمایی مدیران سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران که در شرکت فولاد مبارکه برگزار شد گفت: نظر به اینکه زیرساخت تولید به‌ویژه انرژی برق بسیار مهم است، از سال‌های گذشته همکاری‌های مشترکی بین سازمان ساتبا در وزارت نیرو با حوزه صنعت به‌خصوص سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی شکل گرفته و در این راستا مصوبات و طرح‌های تشویقی ویژه‌ای در نظر گرفته شده است تا صاحبان صنایع بتوانند در زمینه محدودیت‌های انرژی و به‌خصوص انرژی برق با موانع کمتری مواجهه و به تولید پایدار دست یابند.

وی افزود: سال گذشته با همکاری توانیر، ساتبا و شهرک‌های صنعتی، مصوبه‌ای ابلاغ شد که بر اساس آن، صنایع حاضر در شهرک‌های صنعتی در صورت احداث نیروگاه خورشیدی به میزان ۵۰، ۶۰ یا ۸۰ درصد از دیماند مصرفی خود، از محدودیت بار مصرف در تابستان معاف می‌شوند و می‌توانند با اطمینان به تولید ادامه دهند.

معاون ساتبا خاطرنشان کرد: این طرح با راهکارهای تشویقی همراه است تا صنایع، به‌ویژه صنعت فولاد، بتوانند با کاهش موانع انرژی، به تولید پایدار دست یابند.

احداث نیروگاه‌های خورشیدی در شهرک‌های صنعتی با بازگشت سرمایه زیر ۳ سال

بررسی‌های انجام‌شده حاکی از آن است که بیش از ۵۰ هزار واحد صنعتی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور مستقر هستند که بسیاری از آن‌ها پتانسیل بالایی برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی دارند.

جعفر محمدنژاد سیگارودی در ادامه ، با اشاره به فرصت‌های موجود برای صنایع گفت: خوشبختانه در بسیاری از شهرک‌های صنعتی، امکان نصب نیروگاه‌های خورشیدی روی سقف سوله‌های تولیدی یا زمین‌های اطراف کارگاه‌ها وجود دارد.

وی افزود: صاحبان صنایع می‌توانند با استفاده از قراردادهای خرید تضمینی تشویقی، نیروگاه‌های خورشیدی احداث کنند که بازگشت سرمایه آن‌ها کمتر از ۳ سال است و این قراردادها تا ۲۰ سال قابل تمدید خواهد بود.

معاون ساتبا با تأکید بر سهولت اجرای این طرح گفت: صنایع برای بهره‌مندی از این طرح نیازی به انشعاب جدید، احداث بنای فیزیکی اضافی یا خرید زمین ندارند و می‌توانند از همان فضای موجود استفاده کنند.

توسعه نیروگاه‌های خورشیدی راهکاری کلیدی برای رفع ناترازی انرژی برق

در ادامه سیاست‌های جدید وزارت نیرو برای تأمین پایدار انرژی، همکاری مشترک با صنایع بزرگ از جمله صنعت فولاد در دستور کار قرار گرفته است تا از طریق توسعه نیروگاه‌های خورشیدی، همزمان با ایجاد آورده اقتصادی برای صنایع، مشکل ناترازی برق کشور نیز کاهش یابد.

جعفر محمدنژاد سیگارودی، ، در تشریح جزئیات این طرح گفت: صاحبان صنایع با احداث نیروگاه‌های خورشیدی نه تنها به تولید برق با صرفه‌ اقتصادی دست می‌یابند، بلکه با تزریق برق تولیدی به شبکه ملی، به پایداری عرضه انرژی به ویژه در فصول پرمصرف کمک می‌کنند.

وی با اشاره به چالش‌های موجود در تأمین برق پایدار افزود: در سال‌های اخیر به دلیل فرسودگی تجهیزات، افزایش تقاضا و کاهش ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی ناشی از خشکسالی، ناترازی انرژی برق ایجاد شده است. پس از بررسی‌های گسترده، توسعه نیروگاه‌های خورشیدی به عنوان راهکار اصلی شناسایی شد.

تهاتر انرژی؛ تعهد وزارت نیرو در قبال صنایع

معاون ساتبا از انعقاد تفاهم‌نامه‌ای بین وزارت نیرو و صنعت فولاد خبر داد و توضیح داد: بر اساس این مصوبه، صنایعی که نیروگاه خورشیدی احداث کنند، در ازای برق تولیدی، از وزارت نیرو برق پایدار دریافت خواهند کرد. این مکانیسم تهاتری به ویژه برای صنایع انرژی‌بر مانند فولاد بسیار حائز اهمیت است.

پتانسیل بالای خورشیدی در ایران؛ فرصتی برای جبران کمبودها

محمدنژاد با اشاره به ظرفیت‌های بالای تابش خورشید در اکثر استان‌های کشور اظهار داشت: با توجه به شرایط اقلیمی ایران، توسعه انرژی خورشیدی می‌تواند در کوتاه‌مدت بخش عمده‌ای از ناترازی برق را جبران کند. مشارکت صنایع بزرگ مانند فولاد نیز شتاب بیشتری به این روند خواهد بخشید.

وی در پایان گفت: در عرصه احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر چه آن تعدادی که به‌طور مستقیم برای عرضه برق با ساتبا قرارداد سرمایه‌گذاری دارند و چه آن تعدادی که خودتأمین هستند، مقرراتی وضع شده که به نفع خود شرکت‌ها و صنایع است. یعنی سختگیری‌هایی اعمال شده تا تجهیزات مورد استفاده در این نیروگاه‌ها هم استاندارد و هم گارانتی لازم از جهت خدمات پس از فروش را داشته باشند. خوشبختانه امروز، تمام تجهیزاتی که از نظر ساتبا نظارت می‌شود، تجهیزات به‌روز دنیا هستند و به دلیل گارانتی و تکنولوژی‌های مناسبی که دارند، ما را امیدوار می‌کنند که بیشترین میزان برق را از آن‌ها استحصال کنیم.

 

ارسال دیدگاه