ارزیابی دورهای عملکرد ۱۴ شرکت تابعه گروه فولاد مبارکه در راستای اجرای سیاستهای حاکمیت شرکتی و نظارت بر تحقق اهداف استراتژیک شرکتهای زیرمجموعه به همت معاونت سرمایهگذاری و راهبری شرکتها انجام شد.
مرتضی شبانی، مدیر امور مجامع و راهبری شرکت فولاد مبارکه، با اعلام این خبر گفت: این ارزیابی با مشارکت مدیریت استراتژی و تعالی سازمانی شرکت فولاد مبارکه با بهرهگیری از ارزیابان داخلی و با همراهی نمایندگان واحد امور مجامع و راهبری شرکتها انجام شد. فرایند ارزیابی با حضور مدیران عامل، معاونان و مدیران ارشد هریک از شرکتها باهدف پایش تدوین سند مدیریت استراتژیک، کنترل ثبت اهداف، شاخصها و اقدامات از ۸ دیماه ۱۴۰۳ طی ۳۲ نفرروز انجام شد و مواردی که در این ارزیابی مورد بررسی قرار گرفت عبارتاند از: ۱. نحوه تدوین و بهروزرسانی اسناد استراتژیک شرکتها؛ ۲. میزان تطابق ارکان جهتساز استراتژی شرکتها با سند جهتگیری استراتژیک گروه فولاد مبارکه؛ ۳. دقت و کامل بودن ثبت اهداف، شاخصها و اقدامات در سامانه راهبرد؛ ۴. مستندات پشتیبان و مقادیر ثبتشده اهداف و اقدامات در سامانه راهبرد؛ ۵. ثبت و پیشرفت پروژههای مرتبط با نقشه راه تعالی، شرکتهایی که در جایزه تعالی ایران شرکت کردهاند.
به گفته شبانی، ازجمله دستاوردهای این ارزیابی میتوان به بهبود عملکرد شرکتهای گروه فولاد مبارکه و افزایش همسویی آنها با اهداف استراتژیک شرکت فولاد مبارکه، شناسایی نقاط قوت و قابلبهبود شرکتها، افزایش شفافیت در ثبت اهداف و شاخصها و تسریع پیشرفت پروژههای نقشه راه تعالی اشاره کرد.
وی با بیان اینکه ادامه فرایندهای ارزیابی دورهای، بهعنوان یک مکانیسم نظارتی مؤثر، تضمینکننده پیشرفت مستمر و پایدار در مسیر چشمانداز کلان گروه فولاد مبارکه خواهد بود، تصریح کرد: در پایان فرایند ارزیابی در هریک از شرکتها، جلسه اختتامیه با حضور مدیرعامل و معاونان شرکتها برگزار و گزارشی از وضعیت شرکتها ارائه شد و نقاط قوت و قابلبهبود شناساییشده مورد بررسی قرار گرفت. باتوجهبه نتایج این ارزیابی، انتظار میرود شرکتهای گروه فولاد مبارکه اقدام به اصلاح نقاط قابلبهبود گزارششده کنند.
مدیر امور مجامع و راهبری شرکتها با تأکید بر اهمیت ارزیابی سیستم مدیریت استراتژیک در گروه فولاد مبارکه اظهار داشت: ارزیابی سیستم مدیریت استراتژیک و پایش پیشرفت پروژههای نقشه راه تعالی از اهمیت بسیاری برخوردار است. فرایند ارزیابی به ما امکان میدهد تا انسجام بین سیستمهای اطلاعاتی و فرایند برنامهریزی سازمان را بهبود بخشیم و مطمئن شویم برنامههای کاربردی با اهداف سازمانی همسو هستند.
وی ادامه داد: با ارزیابی دقیق سیستم مدیریت استراتژیک، میتوانیم الزامات اطلاعاتی برای دستیابی به اهداف بلندمدت و کوتاهمدت سازمان را بهطور دقیق تعیین کنیم. علاوهبراین، تشخیص بهموقع نقاط قوت و ضعف از طریق این ارزیابیها، به ما کمک میکند منابع را در محیطهای داخلی و خارجی به بهترین شکل ممکن کنترل و مدیریت کنیم. در نهایت، ارزیابی مستمر و دقیق تضمینکننده بهرهوری بالا و تحقق اهداف استراتژیک و تعالی سازمانی خواهد بود.
سامانه جدید «راهبرد» در ابتدای سال جاری راهاندازی شد
مجید مونسان، رئیس امور مجامع و راهبری شرکتها نیز در این باره گفت: باتوجهبه اهمیت کنترل یکپارچه سیستم مدیریت استراتژیک در شرکتهای گروه، سامانه جدید «راهبرد» در ابتدای سال جاری راهاندازی شد و در اختیار تمامی شرکتهای گروه قرار گرفت. این سامانه که نسبت به سامانه پیشین مدیریت استراتژیک، ارتقای چشمگیری داشته، با همکاری شرکت ایریسا طراحی و پس از کسب مجوزهای لازم، به مرحله بهرهبرداری رسیده است.
وی ادامه داد: سامانه «راهبرد» بهعنوان یک سیستم نرمافزاری تحت وب، برای تدوین و مدیریت برنامه استراتژیک سازمان و همچنین پایش و نظارت بر اهداف و استراتژیهای تدوینشده طراحی شده است. این سامانه امکان تعریف اقدامات و شاخصهای موردنیاز و در نهایت ایجاد اقدامات اصلاحی برای انحرافات پیشآمده در برنامه استراتژیک را فراهم میکند.
مونسان اظهار کرد: از ویژگیهای برجسته سامانه راهبرد میتوان به قابلیت ارتباط آن از طریق API های استاندارد با سایر سامانههای سازمانی نظیر سامانه مدیریت فرایندهای کسبوکار، سامانه مدیریت دانش، سامانه مدیریت اقدامات، سامانه مدیریت پروژه و سامانه پیامرسان سازمانی اشاره کرد.
رئیس امور مجامع و راهبری شرکتها در خاتمه سخنان خود گفت: در ارزیابی اخیر، کارایی و اثربخشی این سیستم جدید در زمینههای چگونگی ثبت مقادیر، گزارشگیری و ماژولهای ارزیابی و تعالی بهطور دقیق مورد بررسی قرار گرفت و از نتایج آن جهت بهبود سیستم استفاده خواهد شد.
شرکتهای حاضر در این ارزیابی عبارتاند از: شرکت فولاد هرمزگان جنوب؛ شرکت ورق خودرو چهارمحالوبختیاری؛ شر کت صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان؛ شرکت فولاد سفیددشت چهارمحالوبختیاری؛ شرکت توانآور آسیا؛ شرکت تأمین و فراوری مواد معدنی فولاد مبارکه؛ شرکت معدنی و صنعتی فولاد سنگ مبارکه اصفهان؛ شرکت سرمایهگذاری توکا فولاد؛ شرکت توکاریل؛ شرکت آتیهفولاد نقشجهان؛ شرکت فولاد متیل؛ شرکت مهندسی سیستمها و اتوماسیون – ایریسا؛ شرکت فرهنگی ورزشی فولاد مبارکه سپاهان؛ شرکت فنی مهندسی فولاد مبارکه.