لندی کارنامه و چشم انداز سیمیدکو را تشریح کرد:

سیمیدکو افزایش دو برابری ظرفیت تولید کنسانتره و گندله را در دستور کار قرار داد/ تدوین نقشه راه ۳ ساله سیمیدکو

سیمیدکو در کوتاه‌ترین زمان ممکن و چندماه جلوتر از برنامه پیش بینی‌شده توانست از بزرگترین طرح زیست محیطی منطقه یعنی طرح فیلتراسیون و آبگیری از باطله خود با ظرفیت بازچرخانی بیش از دو میلیون مترمعکب آب در سال بهره‌برداری کند

شناسه خبر: ۳۱۸۸
سیمیدکو افزایش دو برابری ظرفیت تولید کنسانتره و گندله را در دستور کار قرار داد/ تدوین نقشه راه ۳ ساله سیمیدکو
به گزارش جهش اقتصاد،

محمود لندی مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد (سیمیدکو) با اشاره به رسالت اصلی این شرکت در ایفای نقش محوری در تامین پایدار مواد اولیه با کیفیت، توسعه صنعتی و اقتصادی منطقه سنگان و خلق ارزش برای مشتریان به خبرنگار  چیلان  گفت: سیمیدکو با تولید کنسانتره و گندله سنگ آهن در حلقه‌های بالادستی زنجیره فولاد نقش استراتژیکی در تامین مواد اولیه بزرگترین فولادسازان کشور ایفا می‌کند. این شرکت در حال حاضر از طریق توسعه ظرفیت‌‎های تولید و بهره‌گیری از تکنولوژی‌های جدید در تولید محصولات معدنی در مسیر رشد و توسعه صنعت فولاد کشور گام برمی‌دارد و با توجه به اینکه در اهداف و چشم‌اندازهای این شرکت قرار گرفتن در لیست برترین شرکت‌های فعال در حوزه صنایع معدنی کشور تعریف شده است، طرح‌ها و برنامه‌های متعددی را برای دستیابی به این چشم‌انداز در دستور کار دارد.

تدوین نقشه راه ۳ ساله در سیمیدکو

مدیرعامل سیمیدکو با تاکید بر تدوین استراتژی‌های کارآمد برای ارتقای جایگاه این شرکت و برنامه‌ریزی بر اساس نقشه راه سازنده، تصریح کرد: در این راستا اولین جلسه ترسیم نقشه استراتژی‌های سه‌ساله شرکت در سال گذشته برگزار شد و اهداف و اقدامات استراتژیک سیمیدکو برای تحقق آن‌ها به طور دقیق مشخص شد. در گام نخست در چشم‌انداز سه‌ساله این شرکت تبدیل شدن به بزرگترین مجموعه تولیدی در شمال شرق کشور با تولید پایدار در زنجیره فولاد از سنگ تا شمش تعریف شده است. بر اساس برنامه‎ریزی‌های انجام‌شده در پایان هر سال این نقشه مورد بازنگری و بازبینی قرار می‌گیرد تا میزان تحقق اهداف و برنامه‌ها به صورت دقیق مورد بررسی قرار بگیرد. باید یادآور شد که رویکردها و اقدامات سیمیدکو در راستای پیشرفت فراگیر در حوزه فعالیت خود منجر به تولید محصولات با کیفیت و استقرار سیستم‌های مدیریت ریسک، استاندارد یکپارچه «IMS»، استاندارد سیستم یکپارچه «ISO:10015;2020»، تربیت ارزیابان تعالی ملی، تدوین استراتژی‌های کسب‌وکار، ایجاد سازوکارهای مدیریتی و پایش فرایند و بهبود سامانه‌های اطلاعاتی یکپارچه و بهبود فرایندهای نگهداری و تعمیرات در شده است. لازم به یادآوری است که سیمیدکو تقدیرنامه دو ستاره تعالی نگهداری ایران مبتنی بر مدل «EFQM» را در سال گذشته دریافت کرده است.

سیمیدکو ظرفیت تولید خود را دو برابر می کند

لندی با بیان اینکه در حال حاضر سیمیدکو ۲۵ درصد از مواد اولیه شرکت فولاد خوزستان را تامین می‌کند و با افزایش ظرفیت‌های تولید محصولات، بدون‌شک این شرکت می‌تواند جایگاه خود را به عنوان تامین‌کننده محصولات معدنی در زنجیره ارزش پررنگ‌تر کند و سهم خود را در تامین خوراک کارخانه‌های فولادی افزایش دهد، افزود: تمرکز بر تحقق ظرفیت اسمی موجب شده است تا سیمیدکو بتواند به رکوردهای جدیدی در تولید محصولات دست یابد. سیمیدکو به واسطه ظرفیت بالای تولید کنسانتره و گندله سنگ‌آهن، هر یک ۵/۲ میلیون تن در سال و برنامه‌ریزی برای دستیابی به ظرفیت‌ اسمی کارخانه‌ها همواره نقش استراتژیک خود را در زنجیره فولاد حفظ کرده است و از آنجایی که قرارگیری در حلقه‌های نخست زنجیره ارزش و تامین خوراک واحدهای فولادسازی اهمیت بسیاری دارد، سیمیدکو افزایش دو برابری ظرفیت تولید کارخانه‌ها را در دستور کار قرار داده است؛ برنامه‌ای که نقش بسزایی در تحقق اهداف و چشم‌اندازهای این شرکت برای تبدیل شدن به یکی از شرکت‌های برتر در صنایع معدنی کشور ایفا می‌کند. در همین راستا در حال حاضر با جدیت پروژه افزایش ظرفیت ۲.۵ میلیون تنی کنسانتره و ۲.۵ میلیون تنی گندله را دنبال می‌کنیم و مجوزهای مربوط به اجرای پروژه را نیز اخذ کرده ایم.

رشد دو برابری درآمدهای عملیاتی

مدیرعامل سیمیدکو با اشاره به ورود این شرکت به حوزه تولید آهن‌اسفنجی اظهار داشت: تکمیل زنجیره ارزش یکی از مهمترین جنبه‌های چشم‌انداز سیمیدکو را تشکیل می‌دهد و این اقدام گام ارزشمندی در راستای رسیدن به این مهم محسوب می‌شود و اهداف این اقدام هوشمندانه به جز رشد درآمدهای عملیاتی از طریق تولید محصولی با ارزش افزوده بالاتر، حضور به مراتب پررنگ‌تر سیمیدکو در زنجیره فولاد کشور از طریق متنوع‌سازی سبد محصول بوده است. از طرفی در شرایطی که افزایش ریسک‌ها و عدم‌ قطعیت‌ها در زنجیره، تولید فولاد در کشور را با اما و اگرهایی مواجه کرده است، ورود به حلقه‌های پایین‌‎دستی و تولید آهن‌اسفنجی را می‌توان استراتژی مطمئنی برای حفظ تولید مستمر و سودآوری قلمداد کرد. نتیجه این اقدام در رشد دو برابری درآمدهای عملیاتی سیمیدکو در سال گذشته قابل مشاهده است.

بهینه‌سازی ۸۵ درصدی مصرف آب با سرمایه گذاری ۵/۵ میلیون یورویی

لندی با اشاره به چالش‌های سیمیدکو در حوزه انرژی و اقدامات انجام شده برای رفع آنها به  چیلان  گفت: سیمیدکو برای دستیابی به ظرفیت‌های تولید از سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها نیز غافل نبوده و اقداماتی نیز در این خصوص در دستور کار داده است، به شکلی که این شرکت در کوتاه‌ترین زمان ممکن و چندماه جلوتر از برنامه پیش بینی‌شده توانست در سال ۱۴۰۰ از بزرگترین طرح زیست محیطی این منطقه یعنی طرح فیلتراسیون و آبگیری از باطله خود با ظرفیت بازچرخانی بیش از دو میلیون مترمعکب آب در سال بهره‌برداری کند و بلافاصله عملیات اجرایی دومین طرح زیست محیطی خود در شهر خواف را برای تامین آب مصرفی کارخانجات خود آغاز کند.

وی در تشریح طرح‌های مدیریت مصرف آب در این شرکت اظهار داشت: این مقوله یکی از حیاتی‌ترین سیاست‌های شرکت صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد برای حفظ تولید به شمار می‌آید چرا که بخش قابل توجهی از ذخایر معدنی کشور در نواحی خشک‌ ایران مرکزی و در فاصله بسیار دوری از آب‌های آزاد قرار گرفته‌اند. با توجه به این مسئله سیمیدکو مدیریت هوشمند مصرف آب و تصفیه آب باطله را در دستور کار قرار داده است. بر اساس مطالعات انجام‌شده بخش زیادی از آب مصرفی در فرایند تولید کنسانتره و گندله در باطله باقی می‌ماند. بنابراین استفاده از آب موجود در باطله از دو جنبه اهمیت دارد؛ نخست بخش قابل توجهی از آب مصرفی مجددا به چرخه تولید باز می‌گردد و منجر به صرفه‌جویی در مصرف آب کارخانه می‌شود. از طرفی وجود آب در باطله منجر به آلودگی‌های زیست‌محیطی در محل سد باطله و تغییرات زیست‌‎بوم منطقه می‌شود که مغایر با اهداف توسعه پایدار و رویکردهای صنعت سبز است. در همین راستا سیمیدکو احداث واحد فیلتراسیون و آبگیری از باطله را در دستور کار قرار داد و با سرمایه‌گذاری ۵/۵ میلیون یورویی یکی از منحصربه‌فردترین طرح‌های زیست‌محیطی را در کشور به انجام رساند که به واسطه راه‌اندازی این طرح از هدررفت ۸۵ درصد از آب باطله در فرایند تولید جلوگیری کرده است.

مدیرعامل سیمیدکو اضافه کرد: همچنین به منظور کاهش ریسک تامین آب در پروژه‌های شبکه جمع‌آوری پساب شهری شهرستان خواف، احداث واحد تصفیه‌خانه فاضلاب و خط انتقال آن به محل کارخانه نیز سرمایه‌گذاری کرده‌ایم که این مسئله بخش عمده مشکلات این شرکت را به دلیل دشواری دسترسی به منابع آبی در بلندمدت برطرف می‌کند. قرارگیری سیمیدکو در مناطق کویری موجب شده است تا این شرکت برای ذخیره‌سازی آب حاصل از بارش‌های فصلی در منطقه نیز اقدام به حفر گودال‌هایی با پوشش ژئوممبران کند.

ثبت رکوردهای تولید متعدد با بومی سازی

مدیرعامل سیمیدکو بومی‌سازی برخی تجهیزات و قطعات را از دیگر اقدامات مهم شرکت صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد در راستای حفظ تولید پایدار دانست و اظهار داشت: در شرایطی که تحریم تامین برخی قطعات در کارخانه‌ها را دشوار کرده، سیمیدکو موفق شده است که بسیاری از قطعات را از طریق مهندسی معکوس در مجموعه بومی‌سازی کند و تاکنون حدود ۸ هزار شیت، نقشه قطعات بومی‌سازی‌شده را گردآوری کرده است. این مسئله نه‌تنها منجر به افزایش سطح دانش فنی در سیمیدکو شده به طوری که بخشی از اشکالات در قطعات به خوبی برطرف شده است، بلکه صرفه‌جویی ۴ میلیون یورویی را در سال گذشته برای سیمیدکو به همراه داشته است. نتیجه این اقدام هوشمندانه را می‌توان در افزایش آماده‌به‌کاری تجهیزات سیمیدکو و ثبت رکوردهای سالانه تولید محصولات مشاهده کرد.

لندی در خصوص رکوردهای ثبت شده در سیمیدکو در نیمه نخست سال جاری نیز عنوان کرد: ثبت رکورد سالانه تولید ۴ میلیون و ۳۹۶ هزار تن سنگ‌آهن دانه‌بندی در کارخانه سنگ‌شکن و خردایش از جمله مهمترین دستاوردهای سیمیدکو در سال گذشته به شمار می‌آید. میزان تولید کنسانتره و گندله و کارخانه‌های فیلتراسیون و آبگیری از باطله نیز در سال گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافته است. در سال جاری نیز تولید روزانه کنسانتره سنگ‌آهن سیمیدکو به ۱۱ هزار و ۱۰۰ تن رسیده و منجر به ثبت رکورد روزانه جدید با حفظ کیفیت محصول شده است.

منبع: ویژه نامه عملکرد ۶ ماهه  چیلان

 

 

ارسال دیدگاه