استاندار کردستان اعلام کرد: اکنون در ۱۸ طرح فرآوری زنجیره فولاد در این استان، سرمایه گذاری می شود که گام بزرگی در صنعتی شدن استان کردستان است.
اسماعیل زارعی کوشا درباره اقدامات انجام شده در حوزه معدن و صنایع معدنی گفت: یکی از دغدغه ها و گلایه های مردم کردستان، خروج مواد معدنی از این استان به صورت خام بود اما طی 3 سال اخیر، اقدامات ارزشمندی با حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت و ایمیدرو در این حوزه صورت گرفته است.
وی ادامه داد: 51 درصد طلای کشور در استان کردستان تولید می شود اما 8 پهنه شناسایی کرده ایم که ذخایر آن بسیار بیشتر از معدن فعلی است.
رشد 2 برابری ذخایر معادن کردستان
استاندار کردستان با اشاره به نتایج اکتشافات صورت گرفته در این استان طی سال های اخیر تصریح کرد: مجموع ذخایر معادن این استان تا 1400، حدود 560 میلیون تن بود. اما طی اکتشافات انجام شده با حمایت سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی در سال 1401، این رقم به یک میلیارد و 100 میلیون تن رسید.
وی افزود: شناسایی ذخایر اکتشاف شده در 18 ماده معدنی همچون حوزه طلا، نقره، آهن، سنگ های گرانیت کم نظیر یا بی نظیر در دنیا، از دستاوردهای اخیر در استان است و اکنون 120 محدوده معدنی، آماده سرمایه گذاری در اختیار دولت است تا برای استان کردستان تولید، اشتغال و ثروت ایجاد کند.
زارعی کوشا با بیان اینکه در دهه 90، میانگین بیکاری استان کردستان 14 درصد و در ردیف یکی از استان های با بیشترین نرخ بیکاری بوده است، گفت: با اقدامات اشتغال زایی صورت گرفته، این استان در سال 1402، رتبه نخست در کاهش نرخ بیکاری را داشته است؛ طوری که روند کاهش نرخ بیکاری در این استان در پاییز، 7 برابر و در زمستان، 6 برابر نرخ میانگین کشوری بوده است.
وی ادامه داد: طی اعلام مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری این استان برای نخستین بار در بهار 1403، به کانال 8 درصد وارد شد. به این معنا که میانگین بیکاری 14 درصدی استان کردستان در دهه 90، به حدود 8 درصد رسیده است.
گفتنی است، آرش زره تن لهونی امروز طی حکمی از سوی رئیس جمهور به عنوان استاندار کردستان منصوب شد.