نائب رئیس هیئت مدیره شرکت فولاد کویر در حاشیه نمایشگاه متافو خبر داد؛

اجرای دو پروژه بزرگ در فولاد کویر با ظرفیت هشتصد هزار تن فولاد SBQ

فولاد کویر با اجرای پروژه فولادسازی جدید و بازسازی خط «ریومپ» ، تولید فولادهای خاص و صنعتی (SBQ) را توسعه می‌دهد. این اقدامات در راستای تأمین نیازهای صنعتی کشور برنامه‌ریزی شده است.

شناسه خبر: ۳۳۷۴
اجرای دو پروژه بزرگ در فولاد کویر با ظرفیت هشتصد هزار تن فولاد SBQ
به گزارش جهش اقتصاد،

حمیدرضا خوروش، نائب رئیس هیئت مدیره شرکت فولاد کویر در دومین روز از برگزاری بیست‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی ایران متافو اعلام کرد: دو پروژه مهم در شرکت فولاد کویر در حال اجرا است یکی از پروژه ها فولادسازی است که با ظرفیت تولید سالانه هشتصد هزار تن فولاد خاص در حال اجرا است.

همچنین در پروژه «ریومپ » این طرح برای بازسازی خط شماره دو است که قابلیت تبدیل شمش آلیاژی به محصولات پایین دستی را فراهم می کند که به تولید کلاف‌های سایزهای مختلف در حوزه‌های متنوع شامل فولادهای آلیاژی و صنعتی منجر خواهد شد.وی تأکید کرد : این اقدامات پاسخگوی نیازهای صنعتی کشور در حوزه فولادهای خاص خواهد بود.

پیشگامی فولاد کویر در استفاده از پساب شهری با تکنولوژی ایتالیایی

عضو هیئت مدیره شرکت فولاد کویر با اشاره به چالش‌های زیرساختی صنایع، به‌ویژه در حوزه آب، اظهار داشت: از سال ۱۳۹۳، این شرکت استفاده از پساب شهری را به‌عنوان راهکاری برای تامین آب صنعتی آغاز کرده است.در این راستا، تکنولوژی تصفیه پساب شهری از یک شرکت ایتالیایی خریداری شده و اکنون شرکت فولاد کویرقادر به احداث تصفیه‌خانه‌های مشابه در نقاط مختلف ایران بدون وابستگی به کشورهای خارجی است. این تکنولوژی می‌تواند نقش مهمی در حل مشکلات آبی صنایع ایفا کند. وی این اقدام را گامی موثر در کاهش وابستگی خارجی و توسعه پایدار صنعت کشور دانست.

تصفیه فاضلاب به آب خالص با پیشرفته‌ترین فناوری

حمیدرضا خوروش درباره تکنولوژی تصفیه فاضلاب این شرکت توضیح داد: این سیستم قادر است بدترین نوع فاضلاب، شامل فاضلاب‌های شهری، صنعتی و بیمارستانی را تصفیه کرده و خروجی آن آب خالص داشته باشد. این فناوری که دو سال است به بهره‌برداری رسیده، هیچ‌گونه آلایندگی در خروجی ندارد.

وی افزود: شرکت‌های فولادی و غیر فولادی و دیگر صنایع اطراف ما وارد مذاکره شده‌اند تا این فناوری را در کارخانه‌های خود پیاده‌سازی کنند. وی تصفیه‌خانه مذکور را الگویی برای توسعه پایدار در صنعت دانست.

همکاری گسترده با شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌ها

نائب رئیس هیئت مدیره شرکت فولاد کویر در ادامه از ارتباط قوی این شرکت با شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: این شرکت همکاری تنگاتنگی با پارک علم و فناوری دانشگاه کاشان دارد و در نمایشگاه‌ها حضوری فعال و گسترده دارد. از جمله شرکت‌های زیرمجموعه فولاد کویر، شرکت «تسنا» در زمینه فناوری اطلاعات و اتوماسیون صنعتی و شرکت زلال در حوزه آب و تکنولوژی هستند.

خوروش این تعامل را یک همکاری برد-برد دانست و تأکید کرد که فولاد کویر همواره از خدمات شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کرده و با آنها در توسعه فناوری‌های پیشرفته مشارکت می‌کند.

تداوم تولید با وجود محدودیت‌های برق، گاز و آب

نائب رئیس هیئت مدیره شرکت فولاد کویر با اشاره به چالش‌های پیش‌روی تولید اعلام کرد: این شرکت هیچ تعدیل نیرویی نداشته ، اما با ۱۴۱ روز قطعی برق در تابستان و محدودیت‌های گازی در حال حاضر مواجه بوده اما با وجود این شرایط دشوار، پروژه‌های توسعه‌ای همچنان در حال اجرا هستند.

وی درباره میزان تولید افزود: هدف‌گذاری سال گذشته ۷۵۰ هزار تن بود که به ۶۵۰ هزار تن تحقق یافت. امسال نیز تولید ۷۰۰ هزار تن برنامه‌ریزی شده، اما تاکنون تنها ۳۵۰ هزار تن از این هدف محقق شده است.

درخواست حمایت بیشتر از صنعت در مواجهه با هزینه‌های انرژی

حمیدرضا خوروش درباره تأثیر هزینه‌های انرژی بر صنعت گفت: قیمت‌های فعلی برق و گاز به صنعت تحمیل شده و صنایع، با وجود فشارها، همچنان در حال همکاری خالصانه با دولت هستند .

وی تأکید کرد: انتظار می‌رود مسئولان و دولتمردان توجه و حمایت بیشتری از صنعت داشته باشند تا این بخش بتواند به رشد و توسعه خود ادامه دهد.

صادرات فولاد کویر به ۱۸ کشور با وجود چالش‌های ارزی و قانونی

نائب رئیس هیئت مدیره شرکت فولاد کویر از فعالیت صادراتی این شرکت خبر داد و گفت: این شرکت صادرات‌محور بوده و محصولات خود را به ۱۸ کشور دنیا صادر می‌کند. صادرات نیازمند رعایت استانداردهای خاص است، زیرا کوچک‌ترین تخلف در استانداردها می‌تواند به بازگشت محصول منجر شود.

وی در ادامه به چالش‌های موجود اشاره کرد: مشکلات بازگشت ارز صادراتی و قوانین گمرکی و بندری، به همراه موانع مرتبط با وزارت صمت، از اصلی‌ترین مسائل پیش‌روی صادرات هستند.خوروش ابراز امیدواری کرد که مسئولان برای حل این مشکلات اقدام کنند تا روند صادرات تسهیل شود.

 گام‌های جدی برای دستیابی به فولاد سبز تا ۱۴۱۰

نائب رئیس هیئت مدیره شرکت فولاد کویر همچنین از برنامه‌های این شرکت برای تولید فولاد سبز خبر داد و گفت: این پروژه از چهار سال پیش با همکاری دانشگاه‌ها و سازمان محیط زیست آغاز شده است و شرکت مصمم است تا سال ۱۴۱۰ فولاد سبز را به‌طور کامل در فرآیندهای تولید خود پیاده‌سازی کند.

وی به اقدامات زیست‌محیطی شرکت اشاره کرد: سیستم‌های غبارگیر پیشرفته برای کاهش ذرات زیر ۵ ppm بدون آلایندگی، برای اولین بار در ایران، در این شرکت اجرا شده است. این تلاش‌ها در راستای تطابق با استانداردهای زیست‌محیطی اروپا انجام می‌شود، چرا که از سال ۲۰۲۶، صادرات فولاد به اروپا مستلزم رعایت ردپای کربن و تولید فولاد سبز خواهد بود.

خوروش هدف نهایی را دستیابی به صادرات فولاد سبز به بازارهای جهانی تا سال ۲۰۳۰ عنوان کرد.

 

آخرین اخبار
ارسال دیدگاه